Γιορτή λήξης 2012-2013

     IMG 0386

     Το βραδάκι της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2012-2013 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού συλλόγου Φαναρίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και για άλλη μια φορά εξέπληξαν το κοινό. Στη γιορτή παραβρέθηκε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμων.

IMG 0384

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για τα παιδιά και όλο το χωριό. Επίσης παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Γκαντής, ο πρόεδρος τοπικής ενότητας Φαναρίου κ. Σταυρακάκης, ο ιερέας του χωριού πάτερ Ευάγγελος, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Φαναρίου, οι γονείς των μαθητών και πλήθος κόσμου από όλο το χωριό. Τους ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους στη γιορτή των παιδιών.  

     Η γιορτή περιελάμβανε θέατρο, τραγούδια και χορούς και ο κόσμος φάνηκε να το διασκεδάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου παρουσίασαν το θεατρικό «Ταξιδεύοντας με τον Οδυσσέα» και μέσα από αυτό το ταξίδι έστειλαν με το δικό τους τρόπο μηνύματα για την αγάπη και τη φιλία.

DSCN1844

Τα παιδιά της Α? τάξης και μαθητές από όλες τις άλλες τάξεις παρουσίασαν το θεατρικό «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η Κρεμμύδω» το οποίο παρουσίαζε το γάμο των δύο.

DSCN1889

Τα παιδιά των τάξεων Β?, Γ?, Δ?, Ε? και ΣΤ? έπαιξαν «Την κοπάνα του Σκανδαλούλη» όπου δυο μαθητές, ο Σκανδαλούλης και ο Μπιρμπιλής αποφασίζουν να κάνουν κοπάνα και να αποδράσουν για το δάσος. Εκεί συναντάνε όλους τους ήρωες των παραμυθιών σε μια «έξαλλη» κατάσταση. Τελικά το μετανιώνουν και αποφασίζουν να επιστρέψουν στο σχολείο και στο χωριό τους.

DSCN1888

Στη συνέχεια, τα παιδιά ξεσήκωσαν το κοινό τραγουδώντας το «Είμαστε αλάνια» του Τσιτσάνη. Η επόμενη ενότητα ήταν αφιερωμένη στη διαφήμιση του χωριού σε τοπικό επίπεδο. Γι΄αυτό το λόγο καλέσαμε τους υπεύθυνους του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού R-channel και τα παιδιά έδωσαν συνέντευξη διαφημίζοντας το χωριό τους.

x5

Η γιορτή έκλεισε με τον αποχαιρετισμό των μαθητών της Στ? τάξης. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετήσαμε τα παιδιά και τους ευχηθήκαμε ο νέος δρόμος που ανοίγεται μπροστά τους να είναι ακόμη πιο δημιουργικός.  

x6

Οι πόρτες που θα ανοίγονται στη ζωή τους θα είναι πολλές. Άλλες θα είναι πιο φωτεινές, άλλες θα είναι πιο όμορφες και άλλες θα είναι πιο δύσκολες.

x7

Να ευχηθούμε πάντοτε να είναι δυνατοί και να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις που θα παρουσιάζονται.

 

x8

 

     Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το σύλλογο γονέων για την άψογη συνεργασία και την οικονομική στήριξη. Να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς όλων των μαθητών για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Να ευχαριστήσουμε τις τοπικές αρχές για την συνεργασία. Τέλος, να ευχαριστήσουμε όλο τον απλό κόσμο του χωριού για τη συμμετοχή του και τα δύο χρόνια σε αυτό που λέμε «σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία».

     Παιδιά του Φαναρίου?.σας ευχαριστώ για τα δύο πολύ δημιουργικά χρόνια που μου χαρίσατε. Προσπαθήσαμε μαζί να φτιάξουμε το όμορφο σχολείο του χωριού ακόμη πιο όμορφο! Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για το καλό σας! Εύχομαι η ζωή σας να λούζεται από υγεία, χαρά και αγάπη! Και να θυμάστε ότι είστε φτιαγμένοι για τα ανώτερα και τα καλύτερα!

Ο δάσκαλός σας

Δούβλος Μιχάλης